zobraziť fotografiu receptu

GRANADÍR

6-8 PORCIE | 15 min. PRÍPRAVA

POTREBUJEME

500 g zemiakov
400 g cestovín
1 ks cibule
Olej
Soľ
Paprika červená mletá sladká
200 g slaniny

POSTUP

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľku, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme červenú mletú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla. Do cibuľového základu si pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame. Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené cestoviny fliačky a premiešame. Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A, samozrejme, so zaváranými kyslými uhorkami, cviklou alebo obľúbeným šalátom.

POUŽITÉ CESTOVINY