zobraziť fotografiu receptu

KURACÍ PERKELT S CESTOVINOU

4 PORCIE | 20 min. PRÍPRAVA

POTREBUJEME

Fusilli
500 g kuraťa
2 ks cibule
3 strúčiky cesnaku
2 ks bobkového listu
½ kocky kuracieho bujónu
2 PL papriky červenej sladkej
Korenie čierne celé
Korenie čierne mleté
Múka polohrubá
Ocot
200 ml smotany na šľahanie
Soľ
Maslo

POSTUP

Kura si pokrájame na kúsky. Do panvice dáme roztopiť maslo. Pridáme kuracie kúsky, ktoré posypeme mletým čiernym korením, červenou sladkou paprikou a osolíme. Z obidvoch strán poobraciame a podusíme. Potom ich vyberieme a dáme na tanier.

Teraz dáme do hrnca pokrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme výpekom. Osmažíme.
Pridáme kuracie kúsky, bobkový list, polovicu kuracieho bujónu, čierne korenie, celé podlejeme trochou vody a dusíme.

Keď je mäso mäkké, tak pridáme šľahačku. Chvíľu povaríme. Do hrnčeka si dáme polohrubú múku, trochu octu a vlažnú vodu. Rozmiešame. Pridáme do hrnca a ešte chvíľu povaríme. Uvaríme cestoviny a môžeme jesť.

POUŽITÉ CESTOVINY