zobraziť fotografiu receptu

SEDLIACKE KOLIENKA

PORCIE | PRÍPRAVA

POTREBUJEME

400 g kolienok
300 g mäsa údeného vareného
1 ks kuchynskej cibule
2 ks vajec
3 polievkové lyžice oleja
200 ml kyslej smotany
1 g strúhanky na vysypanie pekáča
50 ml oleja na vymazanie
Soľ
Čierne korenie mleté

POSTUP

Kolienka uvarte v osolenej vode. Sceďte.

Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľku, pridajte údené mäso pokrájané na kocky, soľ a čierne korenie.

Krátko orestujte a zmiešajte s kolienkami.

Zmes vložte do olejom vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy, zalejte kyslou smotanou, v ktorej ste rozšľahali vajcia, a zapečte v dobre vyhriatej rúre.

POUŽITÉ CESTOVINY