Granádir
4 porcie
Suroviny
300 g
fliačkov Ideál
400 g
zemiakov
1
polievková lyžica olivového oleja + trochu naviac
2
cibule
štipka
mletej rasce
100 g
anglickej slaniny
1
polievková lyžica sladkej papriky
pažítka
soľ
čierne korenie
Postup
Zemiaky uvarte v šupke, cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Po uvarení a vychladnutí zemiaky olúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Cestoviny sceďte, premiešajte s trochou olivového oleja a oboje dajte bokom.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na olivovom oleji. Pridajte rascu a krátko orestujte. Pridajte slaninu nakrájanú na malé kúsky a tiež orestujte. Na záver pridajte sladkú papriku a restujte ďalšiu pol minútu. Do zmesi prisypte pripravené fliačky a zemiaky a premiešajte. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Servírujte posypané nadrobno nakrájanou pažítkou.