Krémová tarhoňa s hubami
Tarhoňu varte v osolenej vode približne 4 minúty. Sceďte a premiešajte s čajovou lyžičkou olivového oleja. Šampiňóny nakrájajte na plátky, okoreňte a orestujte na olivovom oleji, dajte bokom. Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte dozlatista na olivovom oleji, pridajte pokrájaný strúčik cesnaku a len krátko orestujte. Do panvice pridajte tarhoňu, zalejte bielym vínom a nechajte povariť približne dve minúty. Pridajte časť zeleninového vývaru (také množstvo, aby tarhoňa bola ponorená) a za stáleho miešania priveďte do varu a varte až do zmäknutia tarhone (v prípade potreby pridajte vývar). Odstavte zo zdroja tepla, pridajte maslo, 100 g nastrúhaného parmezánu a dôkladne premiešajte, osoľte a okoreňte podľa chuti. Tarhoňu servírujte na tanier, pridajte restované huby a ozdobte hoblinkami parmezánu.